Firma VW získala povolenie na vybudovanie závodu v Thajsku

Informoval o tom týždenník WirtschaftsWoche. Automobilka tieto správy potvrdila, zároveň však uviedla, že zhodnotí situáciu, pričom ešte nepadlo rozhodnutie, či závod postaví

Nemecká spoločnosť Volkswagen (VW) získala povolenie od thajských úradov na výstavbu závodu, ktorý bude vyrábať úsporné vozidlá. Závod by mal vzniknúť v blízkosti Bangkoku. Spoločnosť získala povolenie po mesiacoch zdržania. Informoval o tom týždenník WirtschaftsWoche. Automobilka tieto správy potvrdila. Vo svojom stanovisku však uviedla, že zhodnotí situáciu, pričom ešte nepadlo rozhodnutie, či závod postaví.

Investícia do závodu v Thajsku by mala dosiahnuť hodnotu jednej miliardy eur. V závode by sa mali vyrábať autá s benzínovým motorom s objemom 1,4 litra.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Súvisiace články

Aktuálne správy