Zmena mena: Životná poisťovňa a dôchodkové spoločnosti ING sa vrátia k označeniu NN

, ING Foto: SITA

Nové obchodné meno bude NN a odkazuje k pôvodnému označeniu Nationale-Nederlanden, pod ktorým ING Životná poisťovňa v minulosti pôsobila na slovenskom trhu a ktoré niektoré zo spoločností patriacich do svetovej finančnej skupiny NN dodnes používajú.

Od 23. marca 2015 budú mať ING Životná poisťovňa a ING dôchodkové spoločnosti (ING dôchodková správcovská spoločnosť a ING Tatry-Sympatia) v obchodnom mene namiesto ING značku NN. Zmena obchodného mena je dôsledkom oddelenia poisťovacej časti ING od ING Group, ktorého prvá etapa sa uzavrela v minulom roku vstupom NN Group na amsterdamskú burzu Euronext. Pre ING Bank, N.V., pobočka zahraničnej banky, sa nič nemení, tá bude aj naďalej pôsobiť pod svojím súčasným obchodným menom.

"Názov NN sme vybrali práve kvôli odkazu na Nationale-Nederlanden, pôvodnú poisťovňu, ktorej meno u nás nikdy nestratilo zvuk. Pre klientov sa však týmto nič nemení, vždy budeme ich spoľahlivým partnerom, a to v zmysle našich NN hodnôt Clear (zrozumiteľnosť a transparentnosť), Care (starostlivosť a láskavosť, a Commit (spoľahlivosť a dôvera)," uvádza Jiří Čapek, generálny riaditeľ poisťovacej časti ING SR.

Klienti sú o zmene informovaní od konca januára tohto roka prostredníctvom listov aj elektronicky.

Tvárou mediálnej kampane, ktorá predchádza rebrandingu firiem, je populárny škótsky herec Ewan McGregor, známy z filmov Moulin Rouge, Trainspotting alebo z novej celovečernej snímky Charlie Mortdecai, ktorá mala nedávno premiéru aj v slovenských kinách.

ING Životná poisťovňa, a.s., ING dôchodková správcovská spoločnosť a ING Tatry – Sympatia, d.d.s., a.s. sú súčasťou finančnej skupiny NN Group, ktorá poskytuje svoje služby viac než 15 miliónom klientov v 18 krajinách, o ktorých sa stará 12 000 zamestnancov. Finančná skupina NN Group sa zameriava na životné poistenie, sporenie na dôchodok a správu investícií.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy