SLK Rajecké Teplice vlani preinvestovali 10 mil. eur

Celkový počet klientov, ktorí vlani navštívili kúpele v Rajeckých Tepliciach dosiahol 25 354, z toho zo Slovenska bolo 13 793

Slovenské liečebné kúpele (SLK) Rajecké Teplice, a.s., preinvestovali v minulom roku desať miliónov eur. Ako informoval viceprezident SLK Rajecké Teplice Zdenko Miškolci, prostriedky išli najmä na prestavbu 4-hviezdičkového hotela Aphrodite Palace. Celkový počet klientov vlani dosiahol 25 354, z toho zo Slovenska bolo 13 793. Rebríček zahraničných hostí vedie ČR so 7 865 návštevníkmi, nasleduje Poľsko, Rusko, Nemecko, Litva, Rakúsko, Ukrajina, Bielorusko, Líbya, Taliansko, Saudská Arábia, Lotyšsko, Izrael a Kuvajt.

Ako ďalej priblížil Miškolci, počet klientov liečených cez slovenské zdravotné poisťovne sa medziročne v Rajeckých Tepliciach zvýšil o 25 %, cez cestovné kancelárie prišlo o 10 % viac hostí a takmer 15-percentný nárast zaznamenala individuálna klientela. „Kúpele objavili klienti z Ruska, Bieloruska a Blízkeho východu. Ich záujem o naše služby je obrovský, ale často sa stretnú s problémami pri vydávaní víz,“ dodal viceprezident.

Kúpele Rajecké Teplice patria k najobľúbenejším kúpeľom pre samoplatcov. Ako prvé na Slovensku zaviedli wellness služby, víkendové wellness pobyty, a to už v 90. rokoch minulého storočia. V Rajeckých Tepliciach sa liečia pohybové, nervové, dýchacie choroby (astma) a choroby z povolania.

Súvisiace články

Aktuálne správy