Investičná príležitosť: Dom, v ktorom prežil McCartney svoje detstvo je na predaj

, CNBC Foto: SITA;CNBC

Nebude to síce Penny Lane, ale fanúšikovia Beatles majú šancu kúpiť si originálny kúsok rokenrolovej histórie. Budúci týždeň sa do dražby dostáva dom, v ktorom Paul McCartney prežil svoje detstvo.

Dom sa nachádza sa na 72, Western Avenue, v Speke, juhovýchodnej časti Liverpoolu. Skromný trojizbový radový dom sa bude prostredníctvom aukcie predávať 26. februára.

V tomo objekte žil Paul McCartney so svojimi rodičmi až do polovice 50-tych rokov, vyvolávacia cena bude 100 000 libier. "Tento ikonický trojizbový mestský dom bude nepochybne vyhľadávaným kúskom  pre akékoľvek nadšenca Beatles, ktorý by chcel vlastniť významnú časť histórie Paula McCartneyho vo forme rodinného domu," uviedol aukčný dom Countrywide v tlačovej správe. McCartney veľmi rád spomína na šesť rokov svojho života strávených v tomto dome.

Záujemcovia o kúpu nehnuteľnosti si ale môžu vydýchnuť, pozornosť skalných fanúšikov Beatles sa bude aj naďalej sústrediť na Forthlin Road 20, miesto kam sa McCartneyho rodina presťahovala a kde Paul býval ako tínedžer.

Aukcia sa samozrejme uskutoční v slávnom Cavern Clube v Liverpoole. Miesto, ktoré si kapela obľúbila vo svojich ranných začiatkoch, v hudobnom domove kultúrneho rozkvetu Veľkej Británie, tzv.  "Swinging Sixties".

Stephen Giddins, regionálny obchodný riaditeľ realitnej kancelárie Entwistle Green povedal, že vzhľadom k svojej "jedinečnej histórii“ očakáva veľký záujem o nehnuteľnosť tak z radov miestnych ako aj na medzinárodnej úrovni.

Orientačná cena za 100 000 libier môže vyzerať celkom konzervatívne, keď ju porovnáme s cenam ostatných londýnskych domov, ale je predsa o niečo vyššia ako podobné domy v okolí, tie sú aj o 10 000 libier lacnejšie.

Countrywide sa stavia do pozície akéhosi špecialistu na predaj nehnuteľností bývalých hviezd Beatles. Rovnako dohliadala aj na predaj domu, v ktorom strávil detstvo John Lennon. V roku 2013 sa predal za 480 000 libier, hoci vyvolávacia cena bola 150 000 libier. Dom Georgea Harrisona sa v roku 2014 predal za 156 000 libier.

Súvisiace články

Aktuálne správy