Firmy dnes majú posledný deň na dodanie priznaní a zaplatenie dane z vozidiel

Dnes je posledný deň na podanie daňového priznania k dani z motorových vozidiel za rok 2014 pre firmy, ktoré ich používali na podnikanie na Slovensku. Je to aj posledný deň na zaplatenie dane.
Daň možno platiť bankovým prevodom alebo poštovou poukážkou na číslo účtu, ktoré má každý individuálne pridelené. Ak niekto svoje číslo osobného účtu daňovníka (OÚD) zabudol či stratil, môže si ho overiť na webovej stránke https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/o verenie-prideleneho-oud. Ako vstupnú informáciu je potrebné do formulára zadať daňové identifikačné číslo (DIČ) alebo rodné číslo.
Dátum odpísania sumy z bankového účtu musí byť najneskôr 2. februára 2015, do tohto dátumu treba daň zaplatiť aj na pošte poštovou poukážkou. Banky a iné finančné inštitúcie majú časy zúčtovania pondelkových platieb rôzne, Finančné riaditeľstvo preto odporúča daňovníkom, aby sa o týchto lehotách informovali vo svojej banke. Daňové úrady, na ktorých sa priznania podávajú, nemajú predĺžené úradné hodiny.

Súvisiace články

Aktuálne správy