RWE odmieta nekalé praktiky pri podomovom predaji

Podľa konateľa spoločnosti RWE Gas Slovensko Miroslava Kullu, ich firma neustále kontroluje správanie podomových predajcov, ktorí zastupujú firmu pri predaji plynu.

Druhý najväčší dodávateľ zemného plynu, spoločnosť RWE Gas Slovensko, odmieta nekalé praktiky niektorých podomových predajcov energií, ktoré sa stále vyskytujú. Konateľ spoločnosti RWE Gas Slovensko Miroslav Kulla potvrdil, že aj v súčasnosti musia preverovať správanie podomových predajcov, ktorí zastupujú ich firmu. "V prípade, že zistíme, že boli zákazníkovi podané nepravdivé informácie, prípadne bol uvedený do omylu, vysvetlíme mu to. Ak ani potom nemá záujem o naše produkty, bezodkladne vraciame zákazníka spať pôvodnému dodávateľovi bez akýchkoľvek sankcií. Zdôrazňujem, že nesúhlasíme s nekalými praktikami niektorých predajcov. Zlyhanie konkrétnych jednotlivcov žiaľ nevieme ovplyvniť,“ povedal v rozhovore pre portál vEnergetike.sk Kulla.

 

Viacerí zainteresovaní tvrdia, že podomových predajcov láka pri predaji energií zavádzať či podávať nepravdivé informácie systém ich odmeňovania. Ten je totiž založený na tom, že výška odmeny je priamo úmerná počtu získaných nových klientov. "Súčasné zmluvné podmienky a odmena sa odvíjajú od počtu spokojných zákazníkov. To znamená, že nestačí, aby predajca doručil podpísanú zmluvu, dôležité je, aby bol zákazník spokojný s postupom predajcu, s ponukou RWE Gas Slovensko a neodstúpil od zmluvy. Predajca teda nezíska odmenu, ak dôjde k uzavretiu zmluvy bez reálneho súhlasu a spokojnosti zákazníka,“ upozornil Kulla.

RWE Gas pôsobí na Slovensku od roku 2008 a je súčasťou medzinárodného koncernu RWE, ktorý je jednou z piatich najväčších európskych energetických spoločností. Na slovenskom trhu ponúka svoj plyn tak firmám, ako aj maloodberateľom a domácnostiam. V súčasnosti ovláda na slovenskom trhu s dodávkami plynu vyše 20-percentný podiel.

Súvisiace články

Aktuálne správy