V Piešťanoch by malo vzniknúť 35 nových pracovných miest

V Piešťanoch by malo už v tomto roku vzniknúť 35 nových pracovných miest. Spoločnosť Pucaro Elektro-Isolierstoffe GmbH totiž plánuje rozšíriť svoju výrobu. „Cieľom je rozšírenie elektrotechnickej výroby,“ uviedla spoločnosť vo svojom investičnom zámere, ktorý už predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Do rozšírenia závodu plánuje firma investovať zhruba 100 tisíc eur.

Rozšírením výroby doplní investor svoju produkciu o výrobu obrábaných izolačných dielov z kompozitných materiálov. S realizáciou investičného zámeru chce začať už v tomto roku. Izolačné dielce sa používajú v konštrukcii transformátorov vyšších výkonov. Firma ich bude vyrábať ako subdodávku pre výrobcov transformátorov v zahraničí. „V navrhovanej výrobe je plánovaná výrobná kapacita izolačných prvkov vyjadrená v objeme spracovaných materiálov a polotovarov v množstve 432 ton za rok,“ dodal investor vo svojom zámere.

Nemecká spoločnosť Pucaro Elektro-Isolierstoffe je členom skupiny ABB. Na Slovensko spoločnosť prišla koncom roku 2008. V Piešťanoch sa nachádza divízia Transformátory, ktorá sa zameriava na výrobu elektroizolačného materiálu najmä do transformátorov. V slovenskej pobočke firmy Pucaro pracuje v súčasnosti zhruba 120 zamestnancov.

Súvisiace články

Aktuálne správy