Virtuse nevylučuje predaj energo komodít ‚pod jednou strechou‘ aj firmám v SR

Obchodník s emisnými povolenkami Virtuse Energy, po skúsenostiach v obchode s emisiami pre veľké podniky v Európe, najmä v Čechách a na Slovensku a vo veľkoobchode s elektrinou a plynom, začal ponúkať elektrinu a plyn koncovým zákazníkom zo sektora stredných a veľkých podnikov. Informovala o tom spoločnosť.
Virtuse Energy, firma zo skupiny Virtuse Group slovenského finančníka Rastislava Vasilišina nevylučuje, že ponúkne výhody predaja energo komodít ‚pod jednou strechou‘ aj slovenským firmám. „V súčasnosti vyhodnocujeme podmienky vstupu aj na slovenský trh,“ potvrdil riaditeľ a spolumajiteľ Virtuse Energy Jan Fousek.
Tento krok by bol podľa neho pre najväčšieho obchodníka s emisiami na území bývalého Česko-Slovenska logický. Rovnako, ako na českom trhu, by totiž mohol na expanziu využiť už vybudovanú infraštruktúru pre obchod s emisnými povolenkami.
Virtuse Energy vlani zobchodovala 76 miliónov emisných povoleniek stovkám najväčších spoločností, najmä v Českej republike a na Slovensku. Dosiahla obrat viac ako 6 miliárd Kč.

Súvisiace články

Aktuálne správy