Čistý zisk firmy U.S. Steel v štvrtom kvartáli klesol

Čistý zisk spoločnosti sa vo štvrtom kvartáli znížil o 7 % na 275 mil. USD z hodnoty 297 mil. USD

Americká oceliarska spoločnosť U.S. Steel upozornila, že nízke ceny ropy a silný americký dolár môžu negatívne ovplyvniť jej hospodárenie v roku 2015. Spoločnosť v štvrtom kvartáli zaznamenala pokles čistého zisku. Pod horšie výsledky sa podpísal práve silný dolár a prepad cien ocele. Čistý zisk spoločnosti sa v štvrtom kvartáli medziročne znížil o 7 % na 275 mil. USD z úrovne 297 mil. USD.

Spoločnosť tak zaznamenala zisk 1,83 USD na akciu. Analytici počítali so ziskom 87 centov na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roka spoločnosť zaznamenala zisk 1,93 USD na akciu. Tržby spoločnosti v štvrtom štvrťroku klesli na 4,07 mld. USD, keď v rovnakom období predchádzajúceho roka dosiahli 4,27 mld. USD.

Firma má svoje zastúpenie aj na Slovensku. Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. V súčasnosti podnik spolu s dcérskymi spoločnosťami patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.

(1 EUR = 1,1306 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy