Euro v utorok posilnilo voči doláru

Svetové devízové trhy - euro, dolár, švajčiarsky frank, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Euro v utorok posilnilo voči doláru,“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v druhom odseku

LONDÝN 27. januára (SITA, Reuters) – Euro voči americkému doláru v utorok posilňovalo druhý deň v rade. Spoločná mena sa zotavila z 11-ročného dna, kam sa prepadla v pondelok po zverejnení výsledkov gréckych parlamentných volieb, v ktorých zvíťazili odporcovia úsporných opatrení. Investori podľa agentúry Reuters očakávajú, že radikálna ľavicová strana Syriza uprednostní rokovanie s medzinárodnými veriteľmi pred konfrontáciou, ktorá by mohla viesť k odchodu Grécka z eurozóny. Euro voči doláru posilnilo o 0,4 % na 1,1282 USD/EUR. Švajčiarsky frank oproti euru klesol o 0,2 % na 1,01820 CHF/EUR.

Stredoeurópske meny v utorok oproti euru oslabili. Prispelo k tomu aj vyjadrenie maďarskej centrálnej banky, ktorá síce svoju hlavnú úrokovú sadzbu nechala na nezmenenej úrovni 2,1 %, ale uviedla, že ekonomické údaje za posledný mesiac ju priblížili k scenáru voľnejšej menovej politiky. Maďarský forint do 15:57 SEČ klesol o 0,15 % na 311,700 HUF/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,56 % na 4,234 PLN/EUR a hodnota českej koruny sa znížila o 0,32 % na 27,855 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy