Dalkia sa na Slovensku mení na Veolia Energia

Medzinárodné aktivity skupiny Dalkia sa od júla minulého roka plne začlenili do skupiny Veolia. V dôsledku toho došlo aj na Slovensku k zmene akcionárskej štruktúry Dalkie a od 23. januára 2015 dochádza aj k zmene obchodného mena. Na Slovensku bude Dalkia pôsobiť pod názvom Veolia Energia.
Skupina Veolia zabezpečuje energetické služby a dodáva teplo 2,4 milióna domácností na celom svete a prevádzkuje 76.000 energetických zariadení. Na Slovensku Veolia Energia zabezpečuje dodávku tepla a teplej vody pre viac ako 98.000 domácností v 27 mestách a obciach, poskytuje celý rad podporných služieb pre 59 priemyselných klientov a rozvíja projekty energetickej efektívnosti. Na Slovensku zamestnáva Veolia Energia 850 ľudí.
„Zmena akcionárskej štruktúry a integrácia aktivít Dalkie na Slovensku do skupiny Veolia nám otvára ešte väčšie možnosti spolupráce s ostatnými divíziami skupiny v oblastiach vodného a odpadového hospodárstva,“ povedal generálny riaditeľ Veolie Energia na Slovensku Miroslav Kot.
Skupina Veolia zamestnáva viac ako 187.000 pracovníkov na celom svete. Služby poskytuje priemyselným klientom, súkromným subjektom, verejnej správe i občanom. Prostredníctvom troch navzájom sa dopĺňajúcich oblastí, v ktorých skupina pôsobí, prispieva Veolia k rozširovaniu prístupu k zdrojom, k ich ochrane a obnove.
TASR informovala Tatiana Birošová zo spoločnosti Veolia Energia Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy