O Slovensko sa zaujímajú štyria veľkí investori

V horizonte dvoch, troch rokoch by mali títo investori podľa ministra hospodárstva Pavla Pavlisa priniesť tisíce nových pracovných miest.

Na Slovensko by mohli prísť štyria veľkí investori. V rozhovore pre agentúru SITA to uviedol minister hospodárstva Pavol Pavlis. "Pracujeme na štyroch významných investíciách. Investície sú z oblasti strojárenskej výroby, z oblasti služieb a taktiež pracujeme na jednej významnej investície, ktorá by bola spojená so servisnými službami v oblasti dopravy,“ povedal Pavlis.

 

Minister hospodárstva nateraz nechcel plánované investície bližšie konkretizovať. "Ide o veľké projekty, ktoré by mali v horizonte dvoch, troch rokov priniesť tisíce pracovných miest. Ide však o citlivé otázky, žiadny investor dopredu nechce oznamovať investíciu, pokiaľ nie je všetko dohodnuté. Ja verím, že sa nám to podarí dotiahnuť. Robíme všetko preto, aby sme týchto investorov pritiahli na Slovensko,“ konštatoval Pavlis.

Štátu sa prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) v minulom roku podarilo dotiahnuť do úspešného konca 25 investičných projektov. V 13 prípadoch ide o nové prevádzky a v 12 prípadoch o expanziu existujúcich prevádzok. Vďaka spomínaným investíciám by malo vzniknúť 4 600 nových pracovných miest. Plánovaná celková výška investícií predstavuje 170 mil. eur. SARIO má momentálne rozpracovaných 83 projektov.

Súvisiace články

Aktuálne správy