Autoservis na rohu Račianskej a Pionierskej v Bratislave nahradia byty

Na mieste dnešnej predajne a servisu osobných automobilov v bratislavskej časti Nové Mesto by mal v najbližších rokoch vzniknúť polyfunkčný objekt s 50 bytmi.

Na mieste dnešnej predajne a servisu osobných automobilov v bratislavskej časti Nové Mesto by mal v najbližších rokoch vzniknúť polyfunkčný objekt s 50 bytmi. Počíta s tým zámer spoločnosti Junis Development, ktorý predložila Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP).
Komplex vyrastie v nároží ulíc Račianska a Pionierska. "Objekt je navrhnutý ako kompaktná dvojpodlažná hmota s funkciou občianskej vybavenosti, z ktorej vyrastajú objemy bytových podlaží vytvárajúce na streche podnože 'dvor ' s vegetačnou strechou slúžiacou ako relaxačný priestor pre obyvateľov navrhovanej stavby," uvádza navrhovateľ v zámere.
Na bývanie má byť určených 50 bytových jednotiek v skladbe dva jednoizbové, 12 dvojizbových, 27 trojizbových a deväť štvorizbových bytov. Súčasťou projektu je aj výstavba podzemnej trojpodlažnej parkovacej garáže, pričom investor ráta so vznikom 141 parkovacích miest.
Na prvom podlaží parteru plánuje spoločnosť vytvoriť obchodný priestor s výmerou 926 štvorcových metrov (m2) a predpokladaným počtom 12 zamestnancov. Druhé podlažie prinesie prenajímateľné kancelárske priestory na ploche 925 m2, v ktorých by mohlo nájsť prácu 50 ľudí.
Výstavba objektu by sa mala začať v marci 2016 a investor ju hodlá ukončiť vo februári 2018. Náklady na jej realizáciu odhadol približne na 8,3 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy