Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke

Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke. Uviedol to dnes minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) na stretnutí s veľvyslancom Spolkovej republiky Nemecko v SR Thomasom Götzom, ktorého privítal na pôde svojho rezortu.
„Obe strany potvrdili dobrú úroveň vzťahov, ktorá sa prejavuje nielen v hospodárskej alebo kultúrnej oblasti, ale aj v rovine politickej, v rámci ktorej opakovane dochádza na medzinárodnej úrovni k zastávaniu rovnakých stanovísk,“ priblížilo ministerstvo pôdohospodárstva.
Hlavnou témou stretnutia bol podľa MPRV SR najmä problém nízkej úrovne kvality a bezpečnosti potravín ponúkaných na predaj obchodnými reťazcami na Slovensku a s tým súvisiace udeľovanie vysokých pokút. „Minister v tejto súvislosti zdôraznil význam aktuálneho nastavenia systému pokút a poukázal na dosiahnuté výsledky. Nemecké obchodné reťazce sa podľa neho udržiavajú v rámci kvality ponúkaných produktov na prijateľnej úrovni,“ spresnil agrorezort.
Slovenský minister pôdohospodárstva zároveň potvrdil záujem rezortu o vedenie dialógu v tomto smere a veľvyslanca uistil, že štát má záujem riešiť problém kvality a bezpečnosti potravín koncepčne.

Súvisiace články

Aktuálne správy