Lacnejší benzín v Poľsku ľudí zo Ždiaru až tak neláka

Obyvatelia ani podnikatelia z obce Ždiar neďaleko poľsko-slovenských hraníc nechodia húfne nakupovať lacnejší benzín k severným susedom. TASR to potvrdil starosta obce Pavol Bekeš s tým, že ľudia si natankujú lacnejší benzín iba vtedy, keď idú do Poľska na nákupy.
„Ja osobne nechodím tankovať do Poľska, ale musím povedať, že naši občania tam chodia dosť často, pretože sú tam lacnejšie potraviny. Popritom, ako idú na nákup, si aj natankujú. Ale aby bol z tankovania v Poľsku akýsi turizmus alebo aby tam chodili len preto, tak to určite nie,“ zhodnotil Pavol Bekeš.
Nákupy v Poľsku sú u Slovákov z okolitého regiónu veľmi obľúbené už dlhé roky. Podobne sa to týka aj miestnych podnikateľov v oblasti cestovného ruchu, ktorí majú aj poľských dodávateľov potravín či materiálov. Lacnejší benzín však podľa starostu pre nich nie je až taký zaujímavý.
Aj v Ždiari sa však nájdu takí, ktorí do Poľska nechodia ani na nákupy, ani pre lacnejší benzín. „Nechodíme do Poľska, tankujeme doma, aj keď ten benzín je tam lacnejší. Ja som dosť lokálpatriot a myslím si, že by sme mali doma nechávať peniaze. Kvitujem to, že vláda bude kontrolovať ceny benzínu. Aj dnes som si všimol, že to išlo o tri centy dole, takže sa čosi trošku pohlo a začíname sa tým cenám vonkajším približovať,“ uviedol pre TASR riaditeľ lyžiarskeho strediska Ždiar – Strednica Marián Bekeš.
Denne tankujú do ratrakov asi 150 až 200 litrov nafty, chodia však na slovenskú benzínovú pumpu. „Aj keď sme blízko hraníc, teda aj bližšie k lacnejšiemu benzínu, my tankujeme doma,“ uzavrel Marián Bekeš. Zo Ždiaru je to na najbližšiu benzínovú pumpu do Poľska niečo viac ako desať kilometrov.

Súvisiace články

Aktuálne správy