GE zaznamenal v 4. kvartáli rast zisku

Americký priemyselný gigant General Electric (GE) zaznamenal v 4. štvrťroku 2014 nárast zisku, za ktorý vďačí najmä divízii turbín a leteckých motorov, zatiaľ čo tržby jeho ropnej a plynárenskej divízie klesli. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.
Podľa najnovších výsledkov sa čistý zisk koncernu so sídlom vo Fairfield, v štáte Connecticut, v 4. kvartáli 2014 zvýšil na 5,15 miliardy USD (4,43 miliardy eur), čo predstavuje 51 centov na akciu, z 3,21 miliardy USD, alebo 32 centov/akcia v poslednom štvrťroku 2013.
Po očistení od jednorazových položiek dosiahol GE v sledovanom období zisk 56 centov na akciu. Prekonal tak odhady expertov z Wall Street, ktorí mu predpovedali zisk v priemere 55 centov na akciu.
Priemyselný konglomerát vykázal v poslednom štvrťroku minulého roka tržby vo výške 42 miliardy USD, ktoré tesne zaostali za odhadovaným obratom 42,2 miliardy USD. Dôvodom bol pokles tržieb ropnej a plynárenskej divízie o 6 %. Vedenie spoločnosti zároveň upozornilo, že obrat tejto divízie sa môže znížiť aj tento rok v dôsledku klesajúcich cien ropy.

Súvisiace články

Aktuálne správy