Akvapark v Bešeňovej mení majiteľa, kupujú ho akcionári TMR

Akvapark v Bešeňovej mení svojho majiteľa, po novom patrí podnikateľom, ktorí sú jednými z akcionárov Tatry Mountain Resorts (TMR). Informuje o tom dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN).

Podľa denníka sa koncom minulého roka dohodlo, že akvapark získavajú ľudia zo spoločnosti Verex Holding. Tí patria medzi akcionárov spoločnosti TMR, ktorá bude Bešeňovú manažérsky riadiť.

Cena tohto obchodu je predmetom obchodného tajomstva. Predseda predstavenstva Verexu Tadeusz Frackowiak potvrdil, že finančným investorom je v tomto prípade holding spoločne s poprednými bankovými domami.

Spoločnosť je známa širokým spektrom podnikateľských aktivít. Angažuje sa v maloobchode i vo veľkoobchode, vlastní hydinársku farmu s produkciou vajec, predáva elektroinštalačný materiál a pôsobí i v realitnom biznise. Firma dosahuje ročný obrat na úrovni 120 miliónov eur a jej dcérske spoločnosti dávajú prácu viac ako 600 ľuďom.

O tom, že Bešeňovú chce dostať do svojho portfólia firma TMR, sa hovorilo už pred niekoľkými rokmi. Nakoniec však kúpila susedný akvapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši.

Súvisiace články

Aktuálne správy