P. Kellner predal Talianom aj zvyšok Generali PPF Holding

Majiteľ finančnej skupiny PPF Petr Kellner predal zvyšných 24 % akcií Generali PPF Holding (GPH) talianskej poisťovni Generali za 1,245 miliardy eur. Zavŕšila sa tak takmer 20-ročná etapa pôsobenia PPF v poisťovníctve v Česku a ďalších krajinách strednej Európy. Súčasťou holdingu je napríklad Česká poisťovňa. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.
Transakcia, ktorá sa uskutočnila v dvoch etapách, predstavuje Kellnerov husársky kúsok. Na predaji Českej poisťovne a ďalších poisťovní v krajinách východnej Európy sa totiž dohodol už v roku 2007, keď boli trhy na vrchole. V prvej etape predal Talianom 25 % akcií GPH, za ktoré mu Generali 28. marca 2013 zaplatila 1,286 miliardy eur. A tento rok celý proces uzavrel predajom zvyšných 24 % akcií GPH.
GPH je jednou z najväčších poisťovacích skupín v regióne. Skupina PPF pôvodne vlastnila v spoločnej firme GPH 49-% podiel a zvyšný podiel vlastnili Taliani. Kellnerova finančná skupina celkovo získala z predaja svojho podielu v GPH zhruba 2,54 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy