Prima banka bude rozširovať pobočky a bankomaty aj tento rok

Tohtoročným cieľom banky bude okrem iného zlepšiť hospodársky výsledok

Prima banka plánuje v tomto roku pokračovať v rozširovaní pobočkovej a bankomatovej siete. Ako ďalej pre agentúru SITA povedala hovorkyňa spoločnosti Eva Čonková, zamerajú sa aj na remodeling pôvodných pobočiek. V roku 2014 otvorili 11 nových pobočiek a do prevádzky uviedli 48 nových bankomatov. Celkovo tak Prima banka má 102 pobočiek a viac ako 200 bankomatov.

 

 

Banka bude v tomto roku taktiež pokračovať v napĺňaní jej dlhodobej stratégie a vo výraznom zameraní na retail. Cieľom Prima banky bude potvrdiť dynamické tempo rastu vo všetkých kľúčových oblastiach jej biznisu. Jej cieľom bude tiež zlepšiť hospodárske výsledky banky. "A to napriek tomu, že ich výrazne ovplyvnia regulatívne a legislatívne opatrenia a taktiež aj nízka úroveň úrokových sadzieb," povedala Čonková.

Prima banka dosiahla ku koncu septembra 2014 zisk 389 tis. eur. Medziročne svoj hospodársky výsledok zlepšila o 5,2 mil. eur. V roku 2013 bola totiž v strate. "Už priebežné výsledky počas roka naznačili, že hospodárenie za rok 2014 ukončíme s výrazne lepším výsledkom ako v roku 2013. Kontinuálne zaznamenávame rekordný rast vo všetkých kľúčových oblastiach biznisu a rastieme rýchlejšie, ako sme v tejto fáze rozvoja očakávali," povedala Čonková.

Najviac sa banke darí podľa vyjadrení hovorkyne v oblasti úverov obyvateľstvu, kde už druhý rok potvrdzuje pozíciu najrýchlejšie rastúcej banky. Celkové úvery obyvateľstvu v minulom roku medziročne rástli o 46 % a pod ich výrazné tempo rastu sa pozitívne podľa Čonkovej podpisovali najmä hypotéky. Tie sa zvýšili medziročne o 48 %. Rástli aj spotrebné úvery, a to o 37 %.

Prima banka Slovensko pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993 a v rámci doterajšieho fungovania spoločnosti je to už jej tretí názov. V máji 2000 sa majoritným akcionárom, v tom čase Prvej komunálnej banky, stala finančná skupina Dexia. Pod názvom Prvá komunálna banka vystupovala do konca septembra 2003, následne sa zmenila na Dexia banku Slovensko. Skupina Dexia v závere roka 2010 predala svoj podiel investičnej skupine Penta. Od januára 2012 sa Dexia banka zmenila na Prima banku.

Súvisiace články

Aktuálne správy