SOPK vypracovala za rok 220 pripomienok a stanovísk

Na Rozhodcovský súd SOPK boli v sledovanom období podané žaloby v celkovej výške 10,03 mil. eur pohľadávok, z toho žaloby s medzinárodným prvkom predstavovali 2,88 mil. eur a vnútroštátne žaloby dosiahli 7,15 mil. eur žalobného nároku.

Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) v roku 2014 vypracovala 220 stanovísk a pripomienok ku koncepčným materiálom a normám. Informoval o tom predseda SOPK Peter Mihók. „Stanoviská a pripomienky boli vypracované k predloženým právnym normám vrátane ich novelizácií,“ dodal. Ako ďalej uviedol Mihók, konkrétne išlo o oblasti energetiky, daňového zákonodarstva, stratégie hospodárskeho rozvoja, či odborného vzdelávania a ochrany životného prostredia. „Do legislatívneho procesu sa priebežne podľa potrieb zapájali zástupcovia poradných orgánov komory, ako aj odborní pracovníci komory, a to už vo fáze pripomienkovania právnych noriem v medzirezortnom pripomienkovom konaní,“ konštatoval predseda SOPK.

V roku 2014 uskutočnila komora 19 obchodných misií do zahraničia, na ktorých sa zúčastnilo 121 slovenských podnikateľských subjektov. Na druhej strane prijatých bolo 21 obchodných misií zo zahraničia so zastúpením 373 slovenských podnikateľských subjektov.

Podľa zverejnených informácií Rozhodcovský súd SOPK v sledovanom období zaevidoval žaloby v celkovej výške 10,03 mil. eur pohľadávok, z toho žaloby s medzinárodným prvkom predstavovali 2,88 mil. eur a vnútroštátne žaloby dosiahli 7,15 mil. eur žalobného nároku. SOPK poskytla k 30. novembru 24 029 služieb v hodnote 1,209 mil. eur pre viac ako tritisíc podnikateľských subjektov.

Súvisiace články

Aktuálne správy