Austrálsky fond IFM Investors získal 29,9 % Letiska Viedeň

Fond IFM Investors nadobudol akcie letiska za cenu 82 eur za kus, svoju ponuku tak vylepšil, keďže v čase pôvodnej ponuky chcel akcie kúpiť za cenu 80 eur za kus

Austrálsky fond IFM Investors získal 29,9-percentný podiel v Letisku Viedeň za cenu 82 eur za akciu. Fond o tom informoval v piatok. Ide o vylepšenú cenu, v rámci ktorej sa k uzatváracej hodnote akcií v čase ponuky v októbri prirátal 32,9-percentný príplatok. Uzatváracia cena akcií v čase ponuky bola 61,69 eura za kus. Vo štvrtok akcie Letiska Viedeň uzavreli na úrovni 81,50 eura za kus.

Svoju pôvodnú ponuku fond IFM zverejnil 13. októbra. Ponúkal vtedy 80 eur za akciu, pričom chcel získať 20 až 29,9-percentný podiel Letiska Viedeň. IFM vlastní niekoľko malých austrálskych letísk a investoval aj do infraštruktúry v Británii, Nemecku a Poľsku. Fond uviedol, že nechce ovplyvňovať bežný manažment Letiska Viedeň.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s., ktorá je väčšinovým, 66-percentným vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy