Letecká spoločnosť SAS zaznamenala medziročný rast zisku

Zisk leteckej spoločnosti pred zdanením a jednorazovými položkami za august až október stúpol na 789 mil. švédskych korún z úrovne 601 mil. SEK, na ktorej bol v rovnakom období pred rokom

Škandinávska letecká spoločnosť SAS za svoj účtovný štvrtý kvartál končiaci sa v závere októbra dosiahla rast zisku pred zdanením a pred zohľadnením jednorazových nákladov. Firma vo štvrtok informovala, že jej zisk pred zdanením a jednorazovými položkami za august až október stúpol na 789 mil. švédskych korún (SEK) z úrovne 601 mil. SEK, na ktorej bol v rovnakom období pred rokom.

Spoločnosť prekonala prognózu analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí odhadovali, že zisk pred zdanením a pred zohľadnením jednorazových položiek za účtovný štvrtý kvartál bude v objeme 622 mil. SEK. „SAS zrealizovala sľubné opatrenia v oblasti efektívnosti, v dôsledku čoho klesli jej náklady,“ uviedol šéf firmy Rickard Gustafson.

SAS konštatovala, že má potenciál na to, aby za svoj terajší účtovný rok, čiže rok 2014/15, dosiahla zisk pred zdanením a jednorazovými položkami. „Je to za predpokladu, že ekonomika neoslabí, bude pokračovať trend redukovania kapacity a nižších cien pohonných hmôt,“ dodala letecká firma.

(1 EUR = 9,5019 SEK)

Súvisiace články

Aktuálne správy