Strach z Bitcoinov: Rusko chce blokovať informácie o kryptomenách

, stratup Foto: SITA

O Bitcoinoch a podobných digitálnych menách sa už v Rusku toho veľa nedozviete. Chystá sa informačné embargo.

Jeden z najuznávanejších odborníkov na kryptomeny William Suberg informoval o prebiehajúcich pokusoch ruskej vlády, ktorých cieľom je zabrániť užívaniu digitálnych mien v krajine. Ruská administratíva sa pokúša blokovať prístup k zdrojom, ktoré poskytujú informácie o týchto menách.

"Rusko chce zabrániť prístupu k celosvetovej sieti," napísal Suberg vo svojom komentári. "Tento krok zodpovedá krízovým plánom v krajine. Legislatíva požaduje vytvorenie mechanizmu, ktorý rýchlo zablokuje informačné zdroje, ktoré slúžia k šíreniu a tvorbe náhradných mien."

Ruská národná banka dostala podľa Suberga za úlohu nastaviť formálne protokoly o administratívnom porušení práv týkajúcich sa vydávania a používania náhradných mien. Ruské ministerstvo komunikácie a médií (skrátene PRAMINI) má v kompetencii zablokovať všetky informácie uľahčujúce vydávanie a použitie náhradných mien. Svoje informácie William Suberg prevzal zo všeobecného znenia právnych predpisov, ktoré ruská administratíva pravidelne zverejňuje formou akéhosi vestníka, preto ich možno považovať za ako-tak overené. Aj keď v prípade Ruska jeden nikdy nevie.

Súvisiace články

Aktuálne správy