RBI údajne skúma možnosti predaja poľskej divízie

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tri zdroje. Spoločnosť však vo svojom stanovisku uviedla, že žiadne rozhodnutie zatiaľ nepadlo.

VARŠAVA/VIEDEŇ 17. decembra (SITA, Reuters) – Rakúska Raiffeisen Bank International (RBI) skúma možnosti predaja poľskej divízie Raiffeisen Polbank. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tri zdroje. Banka je ôsmou najväčšou v Poľsku. „Poľská divízia spoločnosti Raiffeisen je na predaj,“ povedal jeden zo zdrojov. Dva ďalšie zdroje to potvrdili s tým, že RBI spolupracuje so spoločnosťou Citigroup. Táto firma hľadá potenciálnych záujemcov o kúpu Raiffeisen Polbank. Poľská divízia zaznamenala od januára do septembra tohto roku čistý zisk vo výške 172 mil. poľských zlotých (PLN). Spoločnosť RBI však vo svojom stanovisku uviedla, že žiadne rozhodnutie zatiaľ nepadlo.

Raiffeisen Bank International pôsobí aj na Slovensku. Je majoritným akcionárom Tatra banky, ktorá bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. novembra 1990. Tá od roku 2012 prevádzkuje na Slovensku aj Raiffeisen Bank, ktorá je vedená ako odštepný závod Tatra banky. Do skupiny Raiffeisen patrí aj Zuno Bank, ktorá komerčnú prevádzku začala v decembri 2010 a je novým modelom direct banky skupiny Raiffeisen pre trhy strednej a východnej Európy.

(1 EUR = 4,2061 PLN)

Súvisiace články

Aktuálne správy