Razia v Slovenských elektrárňach: Polícia si odniesla dokumenty

, ČTK Foto: SITA

Ďalšia razia u dominantného výrobcu elektriny, podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara išlo o zabezpečenie dokumentov, pri záťahu nebol nikto zadržaný.

"Polícia vykonáva ďalšie zabezpečovacie úkony v prípadoch, ktoré boli pred časom medializované a týkajú sa Slovenských elektrární. Doterajšie vyšetrovanie viedlo k záverom, že je potrebné zabezpečiť ďalšie dôkazy," povedal televízii Joj Gašpar, detaily neuviedol. Policajnú akciu potvrdila hovorkyňa SE Jana Burdová. Uviedla, že spoločnosť s políciu spolupracuje.

Záťah sa podľa Joj uskutočnil okrem centrály SE tiež v objektoch vodnej elektrárne v Gabčíkove a jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Policajti sa pre raziu rozhodli krátko po tom, čo Slovensko vypovedalo SE zmluvu o prenájme elektrárne v Gabčíkove, ktorá je najväčšou vodnou elektrárňou v krajine.

Polícia uskutočnila raziu v sídle SE už v lete. Vtedy sa podľa dostupných informácií zaujímala o dokumenty súvisiace s privatizáciou 66 percent akcií SE, ktoré v roku 2006 od slovenského vlády kúpil Enel. Zadlžená talianska spoločnosť svoje slovenské aktíva teraz ponúkla na predaj.

Súvisiace články

Aktuálne správy