SBA hľadá dodávateľa informačného systému pre Národné podnikateľské centrum

Národné podnikateľské centrum (NPC) má od konca budúceho roka prepojiť akademické inštitúcie a komerčnú sféru na Slovensku.

Národné podnikateľské centrum (NPC) má od konca budúceho roka prepojiť akademické inštitúcie a komerčnú sféru na Slovensku. Komplexný informačný systém, ktorý bude poskytovať expertné podporné služby vedeckej komunite a malým a stredným podnikom, by mal stáť približne 2 milióny eur. Počíta s tým Slovak Business Agency (SBA), ktorá naň vyhlásila súťaž.
Informačný systém s portálovým rozhraním má umožniť komunikáciu medzi vedecko-výskumnými inštitúciami a podnikateľskými subjektmi. Softvér bude zaznamenávať ponuky vedcov a výskumníkov na zavedenie výsledkov ich činnosti do praxe, ako aj dopyt podnikateľov na výskum a vývoj pre konkrétne produkty v na to určených inštitúciách.
Systém by mal tiež evidovať a spracúvať dáta o organizáciách z oboch sektorov, poskytovať výstupy pre realizáciu podporných služieb pre tieto organizácie a ich vzájomnú interakciu. Zároveň má ambíciu zbierať a analyzovať údaje o stave podnikateľského prostredia a potenciáli subjektov pre ich aktuálne alebo budúce pôsobenie na trhoch Európskej únie (EÚ) či mimo nej.
Dodanie informačného systému by malo stáť zhruba 2,016 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazku na obdobie siedmich mesiacov získa uchádzač, ktorý ponúkne najnižšiu cenu v elektronickej aukcii. Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 15. januára 2015. Predmet súťaže by mal byť spolufinancovaný z eurofondov.

Súvisiace články

Aktuálne správy