NDS vybrala 11 firiem na činnosť odborníka dozoru na mosty

Vybraní uchádzači vo verejnej súťaži navrhli hodinové sadzby za činnosť odborníka stavebného dozoru na mosty od 29,50 eura do 100 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) uzatvorila rámcovú dohodu na činnosť odborníka stavebného dozoru na mosty na štyri roky s jedenástimi uchádzačmi, ktorí predložili ponuku. Vo verejnej súťaži navrhli hodinové sadzby za poskytovanie služby v rozsahu od 29,50 eura do 100 eur. Pôvodná predpokladaná cena zákazky bola 2,419 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Ako o výsledku tendra informovali diaľničiari, rámcovú dohodu podpísali s firmami, resp. skupinami SGS Czech Republic, s. r. o. Praha (zmluvná cena činnosti odborníka na hodinu 29,50 eura), ESP Consult, s. r. o. Šamorín a Eutech, a. s. Košice (34 eur), Arcadis CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko (34,60 eura), Restado, s. r. o., SHP SK, s. r. o. (obaja 35 eur), Bung Slovensko, s. r. o., Amberg Engineering Slovakia, s. r. o., Infram SK, s. r. o. (po 40 eur), Dopravoprojekt, a. s. a Dopravoprojekt Brno, a. s., HBH Projekt, spol. s r. o. (po 60 eur) a AE Dozoring, s. r. o. (100 eur).

Odborník dodávateľa bude vykonávať činnosti stavebného dozoru na mosty na častiach diela/objektoch a s nimi súvisiacich prácach podľa pridelenia hlavného stavebného dozoru. Predpokladaný rozsah poskytovania služieb odborníka stavebného dozoru na mosty je 69 120 hodín počas platnosti a účinnosti rámcovej dohody.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy