Prepúšťanie v eBay: Zbavme sa desať percent zamestnancov, budeme atraktívnejší

, ČTK Foto: SITA

Internetová aukčná sieň eBay Inc. uvažuje o znížení počtu zamestnancov približne o 3 000, čo predstavuje takmer desať percent celkovej pracovnej sily. Prepúšťanie by malo začať na začiatku budúceho roka, uviedol na svojich internetových stránkach The Wall Street Journal s odvolaním sa na informované zdroje.

Prepúšťanie by malo ovplyvniť predovšetkým zamestnancov hlavnej divízie, internetového trhu, a je zrejme súčasťou prípravy eBay na to, že bude samostatnou firmou a prípadne atraktívnym cieľom na prevzatie. eBay už v septembri oznámila, že vyčlení svoju rýchlo rastúcu divíziu elektronických platieb PayPal do samostatnej firmy, ktorej akcie sa budú obchodovať na burze. Oddelenie by malo nastať v druhej polovici budúceho roka.

Trhová divízia zahŕňa stránky eBay.com a StubHub a je výnosnejšie než PayPal, rastie však pomalšie a ohrozuje ju konkurencia, vrátane firiem Amazon.com Inc. a Alibaba Group Holding Ltd.

Podľa analytikov bude nezávislá eBay kandidátom na prevzatie. Zníženie počtu zamestnancov pomôže firme znížiť prevádzkové náklady, ktoré sú dôležitým meradlom pri prevzatí. Prevádzkové náklady firmy za deväť mesiacov tohto roka stúpli o 14 % na 6,4 miliardy USD, čo je zhruba polovica celkových príjmov.

Hovorca spoločnosti sa k plánom ohľadom prepúšťania odmietol vyjadriť.

Súvisiace články

Aktuálne správy