Žirinovskij: Zničíme Európu!

, TVN Foto: SITA

Podpredseda ruského parlamentu si servítku pred ústa nekladie. Najnovšie hovoril o tom, ako Rusko zničí hospodárstvo Európy a v prípade vojny zrovnaná Poľsko so zemou. Informuje o tom televízia TVN.

Škandalózny ruský politik, verný svojej rétorike, hovorí o zničení Poľska za to, že na svojom území povolilo vojenskú prítomnosť NATO. Zároveň zdôraznil, že Západ zbytočne zastrašuje Rusko sankciami, vyvoláva to len zlostnejšie a tvrdšie reakcie Ruska. Podľa politika celá Európa parazituje na Rusoch. Kontinentu pohrozil: budete chudobní! "Nič od vás nebudeme kupovať, kvôli tomu vypuknú nepokoje. Zakážeme vám prelet nad naším územím. Bude to trikrát drahšie, ako dnes. To je tvoj koniec Európa"!

Podľa jeho názoru najviac stratilo kvôli sankciám Poľsko. Navyše táto krajina nesie veľkú zodpovednosť za druhú svetovú vojnu. Podľa doteraz nie veľmi rozšírených názorov historikov, „keby nebolo poľskej politiky, nebolo by ani nacistického Nemecka," povedal. Ale napriek tomu Rusi majú Poliakov radi a preto Žirinovskij odporúča, aby vystúpili z NATO aj Európskej únie a pripojili sa k Rusku. Druhým oficiálnym jazykom by mali uznať ruštinu "pretože len takto dokážu rozkvitať". Opäť navrhol Varšave, aby sa zapojila do rozdelenia Ukrajiny. Spojeným štátom pohrozil, že Rusi majú strelu, ktorá dokáže preniknúť cez akýkoľvek ochranný štít.

Podľa poľských hodnotení tento kontroverzný ruský politik nie je šialený. Vedome provokuje a hovorí veci, ktoré by oficiálne Kremeľ nevie, alebo nechce povedať, ale zároveň mlčky sleduje jeho šťavnaté vyjadrenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy