Francúzska ekonomika má v 4. kvartáli posilniť o 0,1 %

Motorom rastu druhej najväčšej ekonomiky eurozóny bude v závere roka mierne zotavenie aktivity v priemysle, prognózuje francúzska centrálna banka

Francúzska ekonomika v štvrtom kvartáli pravdepodobne posilní o 0,1 %, keď by ju malo podporiť mierne zotavenie aktivity v priemysle. Uviedla to v pondelok francúzska centrálna banka. V treťom štvrťroku sa ekonomika zväčšila o 0,3 % po tom, čo v predchádzajúcom kvartáli klesla o 0,1 %. Index podnikateľskej dôvery podľa osobitných údajov centrálnej banky v novembri mierne posilnil na 97 bodov z októbrových 96 bodov. V sektore služieb druhej najväčšej ekonomiky eurozóny ukazovateľ minulý mesiac stagnoval na hodnote 93 bodov.

Prognóza socialistickej vlády prezidenta Francoisa Hollanda počíta v tomto roku s posilnením výkonu ekonomiky o 0,4 % a v budúcom roku o 1 %. Dosiahnuť tento cieľ môže byť náročné vzhľadom na očakávané spomalenie rastu celej eurozóny. Európska centrálna banka (ECB) minulý týždeň zhoršila prognózu budúcoročného rastu ekonomiky menovej únie na 1 % zo septembrového odhadu 1,6 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy