Len 1 zo 4 Slovákov je pôžitkár

, PR článok

Sme stratégovia, držgroši alebo pôžitkári? Aj takto znela 1 z otázok internetového prieskumu ČSOB, do ktorého sa zapojilo takmer 2000 respondentov. Slováci sa ako pôžitkársky národ rozhodne nezapísal.

Osobný vzťah k peniazom nereflektuje len individuálnu povahu človeka, ale u nás na Slovensku predovšetkým reálne finančné možnosti. Až dve tretiny z nás priznávajú opatrnejší vzťah k peniazom a  samých seba označujú za stratégov. Či už kvôli vlastnej šikovnosti alebo nevyhnutnosti, musia byť majstrami v skladaní rozpočtu a šetria, kde sa dá, aby na jeho konci nebola nula.

Hoci si narábanie s rozpočtom vyžaduje veľa kľučkovania medzi výdavkami a príjmami, iba
1 z dvanástich Slovákov v prieskume priznal, že vníma sám seba ako držgroša.

Pôžitkárov žije na Slovensku poskromne, iba každý štvrtý Slovák sa hlási k skupine ľudí, čo si bez výčitiek svedomia pri pomyslení na stav bankového účtu vychutnávajú hodnotné veci a neváhajú priplatiť si za kvalitu.

                                                           

Náš TIP:  Ak si raz chcete zvýšiť svoj životný štandard aj vy – strategicky rozkladajte vaše úspory a diverzifikujte portfólio svojich produktov.  

Zriaďte si Sporiaci účet Depozit v ČSOB, ktorý v sebe spája nielen výhodné úročenie nasporených prostriedkov, ale je zároveň aj flexibilný. Stačí, ak si naň peniaze vkladáte jednorazovo, alebo i postupne a k dispozícii ich môžete mať po uplynutí 35-dňovej výpovednej lehoty (klient si dopredu naplánuje termín dovolenky, 35 dní pred dovolenkou požiada v pobočke alebo zadá cez ČSOB Internetbanking 24 požadovanú sumu, ktorú chce vybrať, a po 35 dňoch mu budú finančné prostriedky vyplatené). V prípade akútnej potreby je možné nasporené peniaze uvoľniť okamžite, raz do mesiaca až do výšky 25 % zo zostatku bez poplatku.

K dispozícii je aj Inteligentné sporenie – na bežnom účte si stanovíte zostatok a moderné sporenie ČSOB vám automaticky a pravidelne bude prevádzať peniaze nad zostatok na Sporiaci účet Depozit. Vďaka tejto funkcii sa môžu vaše peniaze zhodnocovať s vyšším úrokom v porovnaní s bežným účtom a bez toho, aby ste strácali čas ich manuálnym presúvaním.

Informujte sa o Sporiacom účte Depozit – osobne v ktorejkoľvek pobočke ČSOB, telefonicky na 0850 111 777 alebo na www.csob.sk. V prípade, že klientom ČSOB už ste a máte zriadený ČSOB Internetbanking 24, môžete si sporiaci účet otvoriť aj online prostredníctvom Moja ČSOB na stránke www.csob.sk v časti „Prihlásiť“.

Súvisiace články

Aktuálne správy