Operatívny lízing sa na slovenskom trhu čoraz viac udomácňuje

, PR článok

Na Slovensku ale aj v Čechách sa čoraz viac udomácňuje trend, ktorý poznáme najmä z krajín ako Nemecko, Veľká Británia alebo Holandsko. Ide o tzv. takzvaný operatívny lízing, teda službu, ktorá sa postará o celý servis okolo vozidla nielen pre firmy ale už aj pre bežných občanov. Pre trh sú to tiež dobré signály. Lízingový segment za posledné mesiace rástol práve i vďaka autám. Nové obchody ťahali najmä spotrebitelia, no ožil dopyt aj medzi podnikateľmi.

Operatívny lízing začína pri výbere najvhodnejšieho vozidla z hľadiska  jeho prevádzkových nákladov, spôsobu použitia, splnenia CO2 limitov a pod. Pokračuje objednaním  a prihlásením vozidla do evidencie. Zahŕňa úhradu všetkých daní a poplatkov, zabezpečenie poistného krytia na celom území Európy či zabezpečenie nepretržitej pomoci na cestách, tzv. cestnú asistenciu.

UniCredit Fleet Management má na slovenskom trhu viac ako 10-ročné skúsenosti s touto modernou formou financovania osobných a úžitkových vozidiel a v tejto oblasti patrí k dlhodobým lídrom.

Vozidlo klientovi vyberieme, objednáme aj prihlásime. Klient dostáva za určitú fixnú mesačnú splátku plný servis, vďaka ktorému sa zbaví všetkých starostí obvykle spojených s vlastníctvom automobilu,“ vysvetľuje princíp služby. Novinkou je, že o tento typ služby narastá záujem aj medzi občanmi.

Klient získa nové vozidlo s balíkom základných služieb za mesačný paušál tak, ako je zvyknutý napr. pri mobilných operátoroch. Po skončení dohodnutej doby prenájmu vozidlo vráti späť lízingovej  spoločnosti a za podobných podmienok si prenajme nové vozidlo. Výhodou je nákup vozidla za zvýhodnené ceny, komplexné poistenie v splátke, nonstop asistencia a v neposlednom rade aj možnosť rýchlejšej obmeny vozidla. Klient nemá starosť s nákupom či predajom svojho jazdeného vozidla. O toto všetko sa postarajú špecialisti UCFM. Klient si len užíva vozidlo.

Primárnym účelom je šetriť peniaze aj čas. Vybavujeme všetko vrátane servisu, cestnej asistencie, komplexného poistenia a náhradného vozidla. Klient dostane na používanie auto, ktoré môže po ukončení lízingu vrátiť spoločnosti, prípadne si prenajať iné.

Službu okrem veľkých spoločností využívajú aj mnohí advokáti, lekári, iní zástupcovia slobodných povolaní alebo drobní podnikatelia a živnostníci, ktorí sa chcú koncentrovať na svoj biznis a nestrácať čas prevádzkovými starosťami.

Typickým klientom operatívneho lízingu sú stále najmä väčší firemní zákazníci. Lízing už nevnímajú iba ako nástroj financovania, ale ako formu outsourcingu či nástroj na efektívnu správu firemného vozového parku. Operatívny lízing je najžiadanejší v prípade spoločností so zahraničnou majetkovou účasťou, nakoľko materské spoločnosti tento spôsob financovania vozidiel využívajú v domovských krajinách.

Full-service lízing je možné plne uplatniť do nákladov bez ohľadu na dobu jeho trvania, je to mimobilančná forma financovania, ktorá zlepšuje kľúčové finančné ukazovatele. Aj tu potom platí, že sa firmám uvoľnia finančné aj ľudské zdroje a môžu sa sústrediť na svoje podnikanie.

Veľkou výhodou operatívneho lízingu je jeho transparentnosť, jednoduchosť z hľadiska účtovania, efektivita pri dosahovaní úspor pri prevádzke vozidla a v neposlednom rade komfort užívateľa.

Operatívny lízing osobných a úžitkových vozidiel predstavuje na slovenskom trhu cca 11 – 12 % objemu všetkých prefinancovaných vozidiel. Vidím v tom do budúcnosti veľký potenciál, a preto UniCredit Leasing sa z dlhodobého hľadiska zameriava nielen sa segment veľkých firemných klientov, ale aj na menšie vozové parky a výhľadovo aj na súkromné osoby.

V reprezentatívnom príklade vidíte ukážku operatívneho lízingu pre Kia Cee´d.

Reprezentatívny príklad:

 Kia Cee´d  5 dv, 1.4 CVVT 73kW Amber

 Dĺžka zmluvy

 4 roky

 Celkový km nájazd

 100 000 km

 Služba zahŕňa

  • financovanie
  • povinné zmluvné poistenie
  • havarijné poistenie
  • poistenie na účtovnú zostatkovú hodnotu
  • komplexný servis vozidla v autorizovaných servisoch
  • pneuservis – výmena a uskladnenie letných aj zimných pneumatík
  • cestná asistencia po celej Európe
  • kompletná administratíva (napr. prihlásenie a odhlásenie vozidiel v registri)
  • management poistných udalostí
  • náhradné vozidlo v prípade poruchy

 Cena mesačne

 Od 239,- € bez DPH

O UniCredit Leasing

UniCredit Leasing Slovakia je lízingová spoločnosť, ktorá aktívne pôsobí na slovenskom lízingovom trhu od roku 1996 a je súčasťou finančnej skupiny UniCredit. Je jedným z popredných hráčov na domácom trhu, stabilne umiestneným v rámci vrcholných pozícií už niekoľko rokov. Dnes sa môže spoľahnúť na tím lízingových profesionálov s odbornými znalosťami domáceho finančného trhu, s podporou jednej z najväčších medzinárodných finančných sietí v Európe. S cieľom sprístupniť svoje produkty a služby bližšie k zákazníkom, spoločnosť UniCredit Leasing Slovakia zriadila sieť 13 obchodných miest po celom Slovensku: v Bratislave, Banskej Bystrici, Dunajskej Strede, Komárne, Košiciach, Nitre, Poprade, Prešove, Prievidzi, Rožňave, Trenčíne, Trnave a v Žiline.

Činnosť spoločnosti UniCredit Leasing Slovakia, a.s., je sústredená do nasledujúcich ťažiskových oblastí:
lízing osobných a úžitkových automobilov lízing strojov a zariadení lízing dopravnej techniky lízing nehnuteľností operatívny lízing prostredníctvom dcérskej spoločnosti UniCredit FleetManagement, s.r.o. sprostredkovanie poistenia prostredníctvom dcérskej spoločnosti UniCredit Broker, s.r.o.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy