Coca-Cola chystá vlastné mlieko, zatiaľ iba pre Američanov

, ČTK Foto: SITA

Líder na trhu nealkoholických nápojov Coca-Cola chystá vlastnú značku mlieka Milka-Cola Fairlife. Produkt, ktorý bude mať o polovicu viac bielkovín a o tretinu menej cukru, bude stáť dvojnásobok toho, čo klasické mlieko. Bude sa predávať zatiaľ len v USA.

Coca-Cola sa pustila do mliekarenského biznisu. Jej novú značku Milka-Cola bude vyrábať firma Fairlife, na americkom trhu sa objaví budúci mesiac. Napísal o tom britský The Guardian.

"Chvíľu budeme do mliekárenstva investovať, aby sme vybudovali značku, takže z toho niekoľko rokov peniaze nepotečú. Ale platí to, čo v prípade našej značky čerstvých džúsov Simply, keď niečo robíte dobre, tečú z toho peniaze neskôr," povedal šéf zákazníckych služieb Coca-Coly Sandy Douglas minulý týždeň na konferencii pre investorov.

Podľa obchodného magazínu Dairy Today klesol predaj mlieka v USA v poslednej dekáde o osem percent. A polovica dospelých Američanov mlieko nepije.

Podľa hovorkyne mliekarenskej firmy Fairlife sa zatiaľ neplánuje výrobok predávať inde ako v Spojených štátoch. Coca-Cola má stále bolestnú spomienku z roku 2004 na neúspešný pokus predávať vo Veľkej Británii pod značkou Dasani balenú vodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy