Španielske hospodárstvo pokračuje v raste

Centrálna banka krajiny uviedla, že v štvrtom kvartáli pokračuje expanzia aktivity po raste ekonomiky v treťom štvrťroku o 0,5 %. Za celý tento rok by hospodárstvo krajiny podľa centrálnej banky malo posilniť o 1,3 %

Španielska ekonomika pravdepodobne bude do konca tohto roka pokračovať v raste po tom, ako sa v období júla až septembra hrubý domáci produkt (HDP) krajiny zvýšil o 0,5 %. Uviedla to v stredu španielska centrálna banka. „Informácie, ktoré sú doteraz k dispozícii za štvrtý kvartál, naznačujú, že expanzia aktivity pokračuje aj v záverečných mesiacoch tohto roka,“ konštatovala centrálna banka v novembrovom ekonomickom bulletine.
Očakáva sa, že španielske hospodárstvo za tento rok vykáže jeden z najrýchlejších rastov v rámci eurozóny. Centrálna banka krajiny prognózuje že ekonomika krajiny za celý tento rok posilní o 1,3 %. Jej predpoveď sa zhoduje s predikciou Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá pre tento rok v prípade Španielska tiež očakáva rast HDP o 1,3 %. V budúcom roku sa podľa OECD hospodárstvo Španielska zväčší o 1,7 % a v roku 2016 o 1,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy