Ľuďom chýba neha: Z plateného hladkania sa stáva lukratívny biznis

, The Independent

Kde inde než v Amerike. Samantha Hessová prechádzala pred časom ťažkým obdobím, počas osobnej krízy zatúžila po telesnej blízkosti iného človeka. Samozrejme bez toho, aby to muselo automaticky viesť k sexuálnemu kontaktu. Z toho vznikol nápad otvoriť si "maznací" salón.

Američanka Samantha Hessová postavila svoje podnikanie na ľudskom dotyku. Ten v dnes do značnej miery odosobnenej a individualistickej spoločnosti mnohým ľuďom chýba. V meste Portland v americkom štáte Oregon si otvorila salón "na maznanie" Cuddle Up To Me (v preklade pritúli sa ku mne), píše britský denník The Independent. Hneď prvý týždeň sa podnikateľke prostredníctvom elektronickej pošty prihlásilo desať tisíc záujemcov o hladkanie a maznanie.

Hodina v salóne vyjde na šesťdesiat dolárov. Môže zahŕňať rôznu intenzitu ľudského kontaktu, od držania za ruku cez ískanie vo vlasoch až po objímanie v rôznych pozíciách. Hessová hovorí, že jej služby rozhodne nie sú z kategórie "pre dospelých". Nápad dostala, keď jej samotnej nebolo najlepšie. "Ocitla som sa v životnej fáze, kedy by som za objatie bez postranných úmyslov bola ochotná aj zaplatiť," spomína. Začala to teda robiť pre druhých. Než si zaobstarala profesionálny salón, za zákazníkmi dochádzala do ich domovov.

"Sedenie" si kvôli bezpečnosti svojej i zákazníkov nahráva. Je na zákazníkovi, či si bude počas neho chcieť tiež porozprávať. Odporúčaným odevom pre maznanie je pyžamo.

Súvisiace články

Aktuálne správy