Čistý zisk firmy Bašnefť sa medziročne zdvojnásobil

Spoločnosť za júl až september dosiahla čistý zisk 15,6 mld. rubľov, medziročne to bolo dvojnásobne viac, ale medzikvartálne išlo o pokles o 1,5 %

Ruská ropná spoločnosť Bašnefť za tretí štvrťrok vykázala čistý zisk v sume 15,6 mld. rubľov (RUB). V porovnaní s rovnakým kvartálom minulého roka sa jej čistý zisk zdvojnásobil. Spoločnosť o tom, informovala v pondelok. V porovnaní s druhým štvrťrokom tohto roka sa však čistý zisk spoločnosti za júl až september zmenšil o 1,5 %. Tržby firmy Bašnefť v treťom štvrťroku medziročne stúpli, a to na sumu 162,9 mld. RUB z úrovne 156,6 mld. RUB, na ktorej boli za júl až september minulého roka. Medzikvartálne sa však tržby spoločnosti zmenšili o 0,2 %.

Spoločnosť ďalej informovala, že jej rafinérie v treťom štvrťroku spracovali 5,524 mil. ton uhľovodíkov, čo bol rast v porovnaní s predošlým kvartálom o 0,8 %. Počas apríla až júna totiž firma spracovala 5,481 mil. ton uhľovodíkov. Za export ropy Bašnefť v treťom kvartáli dosiahol tržby v objeme 37,630 mld. RUB, čiže medzikvartálne posilnili o 11,8 %. Kapitálové výdavky v období júla až septembra sa medzikvartálne zväčšili o 31,5 % na 12,832 mld. RUB. Ich zvýšenie bolo hlavne výsledkom rastu investícii na prieskum a ťažbu.

(1 EUR = 56,5081 RUB)

Súvisiace články

Aktuálne správy