Kúpele Dudince za tri štvrťroky v zisku 1,1 mil. eur

Tržby kúpeľov za poskytnuté služby dosiahli 5,5 mil. eur a za predaj tovarov utŕžili kúpele 153 tis. eur.

Hospodárenie Kúpeľov Dudince, a. s. zostáva naďalej v kladných číslach. Za tri kvartály tohto roka dosiahli kúpele zisk 1,1 mil. eur, oproti tomu istému obdobiu vlaňajška je to o 158,4 tis. eur viac. Ako kúpele uvádzajú v predbežnom vyhlásení, plánovaný hospodársky výsledok splnili na 118 percent.

Kúpeľom pomohli k dobrým výsledkom najmä tržby za poskytnuté služby, ktoré boli v objeme 5,5 mil. eur, čo je medziročne viac o 3,1 percenta. Najväčší podiel, až 90 percent, na týchto tržbách má poskytnutá komplexná kúpeľná starostlivosť, ktorá spoločnosti vyniesla viac ako 5 mil. eur. Peniaze do kúpeľov priniesli najmä samoplatcovia a zdravotné poisťovne, spolu 4,3 mil. eur.

Tržby od cestovných kancelárií boli vo výške pol milióna eur a tržby za rekondičné pobyty firiem 215,5 tis. eur. Za deväť mesiacov roka mali kúpele priemernú obsadenosť v liečebných domoch na úrovni 75 percent. Počet ošetrovacích dní dosiahol takmer 111 tisíc. Spoločnosť eviduje aj v tomto roku nárast klientov z rusky hovoriacich krajín.

Pokles naopak kúpele zaznamenali v tržbách za predané tovary, ktoré sa oproti tomu istému obdobiu vlaňajška znížili o 2,4 percenta na 153 tis. eur. „Bolo to spôsobené prepadom tržieb v bufetových prevádzkach na letnom kúpalisku z dôvodu nižšej návštevnosti pre nepriaznivé počasie pretrvávajúce takmer počas celej letnej sezóny,“ konštatuje spoločnosť.

Za tri kvartály tohto roka celkové výnosy kúpeľov presiahli 6 mil. eur, čo je oproti plánu, ktorý si stanovili, viac o 2,6 percenta. Náklady spoločnosti sa vyšplhali na 4,9 mil. eur, oproti očakávaniam boli nižšie o 0,4 percenta. Kúpele sa ešte v závere toho roka plánujú pustiť do modernizácie liečebného domu Smaragd. Jeho prevádzku chcú ukončiť posledný novembrový deň, rekonštrukcia by mala byť hotová v máji budúceho roka.

Kúpele Dudince, a. s. vznikli v roku 2003, ich história však siaha do roku 1951. Liečia sa tu ochorenia pohybového aparátu, neurologické ochorenia a ochorenia kardiovaskulárneho aparátu, ako aj choroby profesionálneho preťaženia.

Súvisiace články

Aktuálne správy