Veritelia Grécka nesúhlasia s rozpočtovou prognózou vlády

Grécko má spory s veriteľmi v súvislosti s cieľovým deficitom, ktorý by mal podľa odhadov vlády dosiahnuť v budúcom roku 0,2 % HDP. Veritelia vyzývajú Grécko, aby prijalo dodatočné opatrenia na zabezpečenie dosiahnutia cieľa.

Medzinárodní veritelia Grécka nesúhlasia s vládnou prognózou týkajúcou sa plnenia rozpočtových cieľov Grécka v budúcom roku. V piatok to povedal štátny tajomník gréckeho ministerstva financií Christos Staikouras po tom ako zverejnil revidovaný návrh rozpočtu na rok 2015. "Trojka má odlišné odhady,“ povedal Staikouras.

 

Grécko má spory s veriteľmi v súvislosti s cieľovým deficitom, ktorý by mal podľa odhadov vlády dosiahnuť v budúcom roku 0,2 % hrubého domáceho produktu (HDP). Veritelia vyzývajú Grécko, aby prijalo dodatočné opatrenia na zabezpečenie dosiahnutia tohto cieľa. Trojku medzinárodných veriteľov Grécka tvorí Európska centrálna banka (ECB), Európska komisia (EK) a Medzinárodný menový fond (MMF).

Revidovaný rozpočtový plán potvrdzuje, že grécka ekonomika by mala v budúcom roku posilniť o 2,9 %. Návrh rozpočtu tiež počíta s prebytkom primárneho rozpočtu vo výške 3 % HDP. Pôvodné údaje počítali s prebytkom vo výške 2,9 % HDP.

Súvisiace články

Aktuálne správy