Podnikateľské nápady tohto roka: Desať najhorúcejších start-upov 2014

, CNBC Foto: SITA

Ako sa nám ten rok 2014 blíži ku koncu, dostávame sa obvykle k rôznym hodnoteniam a sumarizovaniu. Viete, ktoré boli najhorúcejšie start-upy v odchádzajúcom roku?

Global Entrepreneurship Week každoročne zozbiera niektoré z najsľubnejších nových začínajúcich podnikateľov z celého sveta prostredníctvom súťaže. V tomto roku súťažiaci z 38 krajín predložili viac ako 600 projektov. Tento rok až 64 percent startupov pochádza z krajín mimo USA.

AgeSafe
AgeSafe sa zameriava na systém privolanie pomoci pre seniorov. S rýchlosťou s akou pribúda ľudí v seniorskom veku, je to jedna z najperspektívnejších vekových skupín na trhu vôbec. Spoločnosť sa tak sústredí na vylepšovanie svojich asistenčných zariadení a ich schopnosti monitorovať bezpečie seniorov. AgeSafe je automatický hlásič nehôd seniorov a asistenčný systém v jednom. Senior nemusí robiť vôbec nič, systém sám bez pričinenia ostatných detekuje nehodu a imobilitu klienta. Dokonca automaticky kontaktuje dispečing. Zaujímavosťou je, že systém nemá kameru, zachováva tak najvyšší možný stupeň súkromia klienta.

Airstoc
Je to trhovisko pre profesionálov z odboru filmovania za pomoci dronov. Trhovisko podporuje rozvoj už aj tak najrýchlejšie rastúceho odvetvia na svete. Zákazník si môže vybrať z rôznych typov kvality záznamu od klasického HD až po 6K. Všetky záznamy môžu dobre poslúžiť pre marketing, film, televíziu či pre webové stránky. Pretože je to trhovisko, šanca nájsť vhodného partnera, ktorý bude schopný vyrobiť daný projekt s nastaveným rozpočtom je pomerne vysoká. Súčasťou je aj sekcia pre vyhľadávanie zamestnania v uvedenej oblasti nakrúcania filmov.

Atikus Insurance
Atikus sa snaží podporiť komerčné úvery malým a stredným firmám poskytnutím komplexného poistenia úveru žiadateľom. Cieľom je pomôcť bankám zmierniť riziko tak, aby boli ochotné rozšíriť okruh firiem, ktorým poskytnú úver. Hlavne podnikateľom v rozvíjajúcom sa svete. Odhaduje sa, že veľkosť trhu pre podobné úvery je viac ako 2 bilióny dolárov.

BreezoMeter
BreezoMeter mení spôsob, ako sú ľudia v interakcii so svetom vďaka poskytovaniu zdrojov dát. Aby ľudia mohli zistiť v akom životnom prostredí žijú a pohybujú sa. BreezoMeter je veľká analytická platforma pre "Big Data", kde sa zaznamenávajú informácie z tisícov senzorov monitorujúci kvalitu vzduchu. Údaje sa zobrazujú na interaktívnej mape v reálnom čase, spolu so stupňom znečistenia vzduchu v danej oblasti.

ColorBlind Design
Ide o spoločnosť, ktorá sa zaoberá dizajnom a špeciálnymi konštrukciami pre ľudí s akýmkoľvek typom postihnutia. Firma ponúka konzultácie, dozor, školenia ale aj samotné plánovanie s postihnutými. Spoločnosť sa tak snaží preraziť s nezvyčajnými spôsobmi riešenia priestoru, ktorý bude funkčný aj pre postihnuté osoby.

Driven Analytics
Online technológia na lepšie zacielenie majiteľov áut, aby sa znížila ich neznalosť s bežnou rutinnou údržbou. Firma používa získané údaje zo zariadenia inštalovaného priamo v aute dílerom. Driven Analytics tak poskytuje marketingovú platformu schopnú zacieliť a ponúknuť servisné služby zákazníkom presne keď ich potrebujú. Akonáhle je auto predané, užívateľ dostáva pomocou emailu, SMS alebo mobilné aplikácie informácie potrebné k údržbe vozidla. Informácie obsahujú popis potrebnej opravy, tak aj zľavy a kupóny na základe danej potreby. Firma si vytýčila cieľ pomocou kupónov zvýšiť objem predaných služieb majiteľom vozidiel.

Efiester
Sociálna sieťová webová platforma slúžiaca na zaistenie alebo organizáciu slávností, alebo akýchkoľvek iných udalostí. Efiester zjednodušuje celkovo proces organizáciena tri kliky.

FasTouch
Fixačný systém pre uchytenie protetických materiálov k mäkkým tkanivám v rôznych minimálne invazívnych a otvorených operatérskych procedúrach. FasTouch bol vyvinutý poskytnúť operatérovi nástroj, ktorý asistuje štandardným liečebným metódam na maximalizáciu úžitku pre pacienta.

Genios en Linea
Online platforma slúžiaca ako pomocník pre deti, bude im asistovať pri domácich úlohách. Dá sa využiť pre všeobecnú pomoc pri doučovaní a prípravu na určité druhy skúšok. Medzi tútormi budú certifikovaní školitelia a výučba bude prebiehať online v reálnom čase. Rodičia tak majú plnú kontrolu nad tým, s kým ich dieťa prechádza domáce úlohy. Každá lekcia je typu jeden na jedného vo forme videokonferencie. Rodičia navyše dostávajú notifikácie na svoje smartphony o výkone svojich detí.

Guardian
Indický tech start-up Leaf vytvoril zariadenie zvané Guardian pre ženy, ktoré sa vo svojej krajine necítia bezpečne. Guardian je zariadenie pracujúce s mobilnou aplikáciou na sledovanie pohybu užívateľa. V prípade nebezpečenstva senzor odošle automaticky signál o polohe rodine, priateľom a na riadiaci pult polície.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy