Áčka majú nového majiteľa, za autobazáre zaplatil 220 miliónov

, ČTK Foto: SITA

Investičný fond Abris Capital Partners dokončil prevzatie skupiny autobazárov AAA Auto. Za 95 percent akcií zaplatil 220 miliónov eur a do konca roka bude vykupovať podiely minoritných akcionárov.

Svoj podiel predal Abris zakladateľ AAA Anthony James Denny aj ďalší akcionári. O predaj sa snažili viac ako dva roky. Transakcia už bola schválená protimonopolnými úradmi v Českej republike, na Slovensku, na Ukrajine a v Ruskej federácii.

"Dnes bola transakcia dokončená a skupina AAA AUTO má nového majoritného vlastníka. V nasledujúcich mesiacoch sa budeme sústrediť na expanziu, zameriame sa najmä na Poľsko," uviedla generálna riaditeľka AAA Karolína Topolová. Abris má pomôcť skupine v budúcom roku expandovať na poľský trh a v ďalších rokoch do Rumunska.

Skupina plánuje predať tento rok v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a v Rusku 63 500 áut. Doteraz tento rok predala 56 646 áut, čo je rovnaký počet ako za celý minulý rok.

Abris je fondom súkromného kapitálu, zameriava sa na investície do stredne veľkých spoločností zo strednej a východnej Európy. V roku 2006 ho založili George Swirski a Neil Milne. Fond sídli vo Varšave, má kancelárie v Bukurešti a Kyjeve. Doteraz investoval napríklad do poľského prevádzkovateľa flotíl firemných áut Masterlease alebo odevnej firmy ETOS.

Súvisiace články

Aktuálne správy