Best Buy dosiahol v 3. kvartáli lepšie ako očakávané výsledky

Americká spoločnosť Best Buy, ktorá je najväčším predajcom elektroniky v USA, prekvapila analytikov, keď v 3. kvartáli obchodného roka 2014/2015 dosiahla vyšší ako očakávaný zisk. Dôvodom je pokles prevádzkových nákladov a rast tržieb, za ktorý vďačí väčšiemu dopytu po televízoroch a tabletoch. Informovali o tom agentúry Reuters, Bloomberg a RTTNews.
Z hospodárskych výsledkov Best Buy vyplýva, že jej čistý zisk za tri mesiace do 1. novembra 2014 vzrástol na 107 miliónov USD (85,36 milióna eur), čo predstavuje 30 centov na akciu, a to z 54 miliónov USD alebo 16 centov na akciu v rovnakom období minulého roka.
Po očistení od jednorazových položiek dosiahol Best Buy zisk 32 centov na akciu, čo je lepší výsledok ako 25 centov/akcia, ktorý jej predpovedali analytici.
Tržby amerického predajcu elektroniky sa v sledovanom období zvýšili o 0,6 % na 9,38 miliardy USD z vlaňajších 9,44 miliardy USD. Aj v tomto prípade Best Buy prekonal odhady analytikov, ktorí očakávali tržby v priemere 9,11 miliardy USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy