O2 bude používať svoj názov až do roku 2022

Značka O2 tak ostane na slovenskom a českom trhu do 27. januára 2022.

Telekomunikačný operátor O2 bude pôsobiť pod touto značkou v ČR aj na Slovensku až do roku 2022. Ako informovala spoločnosť, firma O2 Czech Republic využila opciu, na základe ktorej bude spoločnosť v krajinách využívať značku O2 do roku 2019 a zároveň spoločnosť rovno využíva právo predĺžiť užívanie ochrannej známky O2 o ďalšie tri roky. Značka tak ostane na slovenskom a českom trhu do 27. januára 2022.

Ako uviedol generálny riaditeľ O2 Martin Vlček, termín využívania značky O2 sa oproti pôvodnému plánu predĺžil o celé štyri roky, čo potvrdzuje dlhodobé zámery spoločnosti.

O2 pôsobí na Slovensku prostredníctvom slovenskej dcéry materskej O2 Czech Republic od roku 2006, kedy naň vstúpila ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007 a poskytovala služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Na základe dohody sa firma musela premenovať, ale podľa pôvodnej dohody operátor mohol používať značku O2 najbližšie štyri roky. Česká i slovenská firma sa tak premenovali na O2.

Súvisiace články

Aktuálne správy