ŽSR chcú kúpiť dve diagnostické vozidlá na koľaje za 25 miliónov eur

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) chcú nakúpiť dve diagnostické vozidlá na koľaje za odhadovanú cenu 25 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Na zákazku už vyhlásili súťaž, o ktorej informovali vo vestníku verejného obstarávania.
Jedno vozidlo má byť určené na meranie a diagnostikovanie geometrických parametrov koľaje, stavu koľajníc a súčastí železničného zvršku. Tiež priestorovej priechodnosti, komplexného merania trakčného vedenia a zariadení oznamovacej a zabezpečovacej techniky pri požadovanej maximálne rýchlosti 160 kilometrov za hodinu (km/h).
Druhé vozidlo, takzvaný defektoskopický vozeň, bude určený na defektoskopickú kontrolu koľajníc a výhybiek. Súčasťou dodávky bude hardvér aj vyhodnocovacie informačné systémy pre jednotlivé diagnostické zariadenia či záručný servis.
Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 30. decembra tohto roku. Kritériom pre výber víťaza bude najnižšia cena a v tendri sa použije elektronická aukcia. Projekt by mal byť spolufinancovaný z eurofondov.

Súvisiace články

Aktuálne správy