Rodinný biznis postavený na zvučnom mene hudobníka: Keď Bob Marley, tak legálna mariška

, Huffington Post Foto: SITA

Reggae superstar Bob Marley a jeho vysmiata tvár. Kto iný by sa mohol stať synonymom pre šírenie konopnej kultúry? Potomkovia rodiny Marley teraz plánujú spustiť prvú globálnu spotrebiteľskú značku pre produkty z marihuany.

Prírodné produkty Marley by sa mali začať objavovať v obchodoch umiestnených v niektorých krajinách a štátoch USA, kde je marihuana legalizovaná. "Ak by ste mali vybrať jedinú osobu v dejinách, spojenú s týmto produktom, bolo by to Bob Marley," tvrdí Brendan Kennedy, generálny riaditeľ spoločnosti Privateer Holdings.

Nová spoločnosť chce ponúkať rad produktov, ktoré majú jamajské korene. Mali by byť obdobou tých, ktoré užíval sám Bob Marley. Kennedy vysvetlil, že Marley Natural predstaví konopu na rekreačné a lekárske účely. Výrobky budú uvedené na trh v závislosti na miestnych zákonoch.

Jamajčan Marley zomrel v roku 1981 na rakovinu vo veku 36 rokov. Marihuanu užíval ako súčasť svojej rastafariánskej náboženskej viery. Hlásal, že jej použitie bolo dôležité pre duchovný rast. Marley šíril presvedčenie, že užívanie konopy je prirodzenou a pozitívnou časťou života, pomáha zabezpečiť "vnútorný mier a kreativitu" umelcov. "Kreatívne inšpirácie boli pre môjho otca všetko. Bolo to ako dýchanie potrebné k životu," povedala Marleyho dcéra Cedella v rozhovore pri uvedení značky. "Zakaždým, keď fajčil, sa mu otvorila myseľ, ako dvierka, pre jeho tvorivú inšpiráciu.Trávu považoval vlastne za dar," dodala.

Dcéra Cedella (vľavo), syn Rohan a vdova po Bobovi Rita sú partnermi v značke Marley Natural spolu s Privateer Holdings.

"Môj otec bol presvedčený, že táto rastlina slúži na meditáciu, pre vyššie vibrácie, pre liečenie národa," dodal Rohan Marley.

Vlani to bol Uruguaj, ako prvá krajina, ktorá legalizovala marihuanu na rekreačné účely. Pridalo sa niekoľko ďalších, ktoré dekriminalizovali držanie malého množstva tejto drogy. V USA sú dnes štyri americké štáty a District of Columbia, kde legalizovali marihuanu na rekreačné účely a viac než 20 krajín legalizovali lekárske konope. Kým na Jamajke je predaj marihuany nezákonný, vláda karibského ostrova pravdepodobne pristúpi na dekriminalizáciu držania a používania drogy pre náboženské účely. Duchovné hnutie rastafariánov považuje marihuanu za sviatosť. "Ukončenie zákazu marihuany je nevyhnutné, je to 30 ročný problém," povedal Kennedy.

"Marley Natural je značka s odkazom na hlboké korene v živote nášho otca Boba Marleyho," povedala Cedella Marley. "Práve sa usmieva nad tým, čo sa tu v skutočnosti deje."

Súvisiace články

Aktuálne správy