Zákazku Slovenskej pošty na represívne výjazdy získal Bonul

Nitrianska bezpečnostná firma Bonul bude zabezpečovať represívne zásahové výjazdy do narušených objektov Slovenskej pošty. Služby bude poskytovať štyri roky za 2,46 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, pričom taká bola aj predpokladaná cena.

Represívne zásahové výjazdy do narušených objektov Slovenskej pošty, a.s. bude zabezpečovať nitrianska súkromná bezpečnostná firma Bonul, s.r.o. Služby bude poskytovať počas štyroch rokov za zmluvnú cenu 2,46 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, teda za rovnakú sumu, aká bola pôvodná predpokladaná cena. Slovenská pošta oznámila výsledok verejnej súťaže s tým, že v nej dostala iba jednu ponuku.

Vybraný poskytovateľ bude preverovať narušenie chránených objektov pošty na základe oznámenia Multifunkčného dohľadového centra alebo prijatia signálu o narušení objektu na pult centrálnej ochrany. Pošta vyhlásila súťaž v júli tohto roka z dôvodu ukončenia platnosti zmluvy, na základe ktorej doposiaľ zabezpečovala represívne výjazdy k narušeným objektom. Povinnosť riešiť bezpečnosť jej vyplýva najmä z Aktov Svetovej poštovej únie, zo zákona o poštových službách, z licencie na poštové služby, ako aj z požiadaviek na kvalitu poskytovaných služieb.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.

Súvisiace články

Aktuálne správy