Slováci sa chorôb a úrazov svojich detí boja viac ako Česi

Poistenie kritických chorôb má pritom na Slovensku podľa prieskumu ING Životnej poisťovne uzatvorené len necelá tretina detí.

Slováci sa chorôb a úrazov svojich detí obávajú viac ako Česi. V prieskume ING Životnej poisťovne 58 % slovenských rodičov uviedlo, že rozhodne má strach z vážneho ochorenia svojho dieťaťa, na českej strane priznalo rovnaké obavy 43 % respondentov. Poistenie kritických chorôb má pritom uzatvorené na Slovensku len necelá tretina detí. U väčšiny rodičov sú podľa ING hlavným problémom peniaze.

„Zvláštne je, že deti poisťujeme proti úrazom takmer dvakrát častejšie ako proti kritickým chorobám. Je to paradox, vzhľadom na to, že rodičia sa podľa prieskumu evidentne obávajú chorôb takmer rovnako ako úrazov,“ konštatuje generálny riaditeľ ING Životnej poisťovne Jiří Čapek. Úrazov sa bojí 57 % slovenských rodičov a 35 % českých. Aj keď sa Česi úrazov boja menej, svoje deti poisťujú o niečo viac. V Česku poistilo svoje deti proti úrazu 61 % rodičov, na Slovensku 56 %.

Poistenie kritických chorôb považuje 32 % českých rodičov viac-menej za zbytočnosť, pretože veria, že ich deťom sa nič nestane. No 27 % slovenských rodičov uvádza, že problémom sú peniaze. „Je to otázka priorít a toho, ako veľmi si uvedomujeme hrozbu vážneho ochorenia vlastného dieťaťa. Životné poistenie v prípade nečakaných udalostí poskytuje rodine finančné prostriedky, ktoré sú v kritickej životnej situácii veľmi nápomocné a neporovnateľné s mesačnými výdavkami na poistenie,“ skonštatoval Čapek.

Kvalitatívny prieskum pre poisťovňu ING uskutočnila spoločnosť Stem/Mark. Zber dát sa uskutočnil v marci tohto roka na reprezentatívnej vzorke 800 respondentov na Slovensku a 1 400 respondentov v Českej republike. Išlo o rodičov od 18 do 65 rokov, ktorí majú v rodine aspoň jedno dieťa do 18 rokov.

Súvisiace články

Aktuálne správy