ZSSK otvára mobilné infopulty pre registráciu cestovania zadarmo

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) rozširuje možnosti registrácie pre časť cestujúcich, ktorí budú mať od 17. novembra nárok na cestovanie vlakom zadarmo. V piatich najväčších železničných staniciach a vo dvoch obchodných centrách dopravca otvoril mobilné infopulty pre registráciu.
„Cieľom je ešte rozšíriť možnosti registrácie a umožniť cestujúcim okrem využitia pokladníc aj ďalšie spôsoby rýchleho zapísania sa do nového systému pre bezplatnú prepravu a vytvorenie konta cestujúceho,“ priblížil riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt.
V mobilných pultoch zabezpečujú registráciu dvaja až štyria pracovníci železníc. Túto službu v teréne budú môcť využiť dôchodcovia nad 62 rokov a študenti, ktorí majú bezkontaktnú čipovú kartu (BČK) s aktivovanou dopravnou časťou na vlak. Podmienkou je vytvorená aktívna emailová adresa na webe, cez ktorú sa overuje aktivačný kód poslaný na emailovú adresu cestujúceho.
Mobilné infopulty budú podľa dopravcu v prevádzke v najvyťaženejších časoch a dňoch, teda v stredu, štvrtok a v piatok. Nachádzať sa budú na železničných staniciach v Bratislave, Žiline, Košiciach, Prešove a v Banskej Bystrici. A tiež v obchodných centrách v Bratislave a v Žiline.
V súčasnosti je podľa ZSSK prostredníctvom pokladníc zaregistrovaných vyše 120.000 záujemcov o bezplatnú prepravu vlakom.

Súvisiace články

Aktuálne správy