Kurz eura stagnuje na úrovni 1,2475 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny stagnuje. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa dnes podvečer predávalo po 1,2475 USD, teda takmer pri rovnakom kurze ako ráno.

Kurz spoločnej európskej meny stagnuje. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes podvečer predávalo po 1,2475 USD, teda takmer pri rovnakom kurze ako ráno. Na trhu sa hovorilo o pokojnom obchodovaní. Európska centrálna banka (ECB) stanovila napoludnie referenčný kurz na 1,2467 (v utorok: 1,2424) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8021 (0,8049) eura.
Zlá nálada na burzách mala mierne negatívny vplyv na spoločnú menu. K tomu treba pripočítať makroekonomické údaje z eurozóny, ktoré dávajú len malú nádej na výraznejšie oživenie rastu ekonomiky regiónu. Priemyselná produkcia v eurozóne síce v septembri vzrástla, ale za celý 3. kvartál zaznamenala pokles. V piatok (14. 11.) sa očakáva zverejnenie prvého odhadu vývoja hrubého domáceho produktu (HDP). Experti počítajú s jeho stagnáciou, maximálne len veľmi miernym zvýšením.
Spomedzi najdôležitejších svetových mien dnes najviac oslabila britská libra. Britská centrálna banka BoE totiž znížila svoj inflačný aj ekonomický výhľad pre domácu ekonomiku. To znamená, že banka zrejme začne zvyšovať úrokové sadzby neskôr, než sa predpokladalo ešte pred niekoľkými mesiacmi.

Súvisiace články

Aktuálne správy