ŽSR sú po nápore ľudí po 17. novembri pripravené viac upratovať stanice

Častejšie upratovanie železničných staníc či posilnenie hliadok polície - aj takéto opatrenia sú, ak to bude potrebné, pripravené prijať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Častejšie upratovanie železničných staníc či posilnenie hliadok polície – aj takéto opatrenia sú, ak to bude potrebné, pripravené prijať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Po tom, ako sa 17. novembra zavedie vo vlakoch cestovanie zadarmo pre študentov a dôchodcov, bude totiž viac cestujúcich aj na staniciach. Tie majú ako správca infraštruktúry na starosti práve ŽSR. „Situáciu na staniciach budeme podrobne monitorovať,“ uviedla pre TASR hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.
V prípade nutnosti sú tak železnice pripravené zvýšiť frekvenciu čistenia a upratovania na staniciach, požiadať o zvýšenie intenzity hliadkovej činnosti na staniciach zo strany štátnej polície prípadne mestskej a obecnej polície. A to s dôrazom na možnosť ich asistencie pri nočnom uzatváraní staničných priestorov.
Podľa Pavlikovej železnice aj teraz, najmä v uzlových staniciach s najvyššou frekvenciou cestujúcich, kladú dôraz na zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti železničnej dopravy. „Vrátane bezpečnosti cestujúcich a čistoty a poriadku na týchto staniciach,“ doplnila Pavliková. Tieto opatrenia tak budú ŽSR realizovať aj po zavedení bezplatnej dopravy pre vybraných cestujúcich.
Hovorkyňa súčasne pripomenula, že ŽSR aj naďalej pokračujú v projekte zavádzania štandardov na železničných staniciach či v revitalizácii vybraných železničných staníc alebo v ďalších projektoch. Napríklad v službe eurokľúč pre imobilných.

Súvisiace články

Aktuálne správy