Do priemyselného parku v Krompachoch mieri nový investor

V krompašskom priemyselnom parku plánuje postupne vytvoriť 162 pracovných miest.

Do krompašského priemyselného parku mieri nemecký investor, ktorý tu plánuje postupne vytvoriť 162 pracovných miest. Agentúru SITA o tom v utorok informovala primátorka mesta Iveta Rušinová. „Dnes sme v rámci verejnej súťaže otvárali obálky. Nemecký investor spĺňa podmienky, ktoré mesto stanovilo. Ide o spoločnosť, ktorá má už na Slovensku svoju prevádzku a vyrába komponenty pre automobilový priemysel. V Krompachoch plánuje rozšíriť výrobu,“ povedala Rušinová. Primátorka nechcela meno investora zatiaľ prezradiť, pretože ešte nie je podpísaná nájomná zmluva.

Dodala, že do decembra poskytne prácu dvanástim ľuďom a na budúci rok prijme ďalších 50 zamestnancov. Rovnako po 50 ľudí plánuje prijať aj v nasledujúcich dvoch rokoch. „O tom, či nový investor reálne začne podnikať v Krompachoch, budú rozhodovať už poslanci novozvoleného mestského zastupiteľstva. Bolo by však hazardom, keby to neschválili, najmä vzhľadom na vysokú mieru nezamestnanosti, ktorá výrazne stúpla po odchode spoločnosti Panasonic,“ povedala Rušinová.

Uviedla, že do verejnej súťaže sa okrem spomínaného investora prihlásil ešte jeden záujemca, ktorý však stiahol svoju ponuku v utorok dopoludnia ešte pred otváraním obálok. Nik ďalší sa neprihlásil, hoci mesto očakávalo, že záujem prejaví aj tunajší podnik SEZ Krompachy.

Hnedý priemyselný park v Krompachoch, v ktorom je niekoľko výrobných hál a administratívna budova, dajú do užívania v novembri a v decembri ho chcú skolaudovať. Mesto začalo budovať priemyselný park v novembri 2010 a ukončený má byť v decembri tohto roku. Celkové náklady sú vyše 7 miliónov eur, pričom až 95 percent z tejto sumy je nenávratný finančný príspevok z ministerstva hospodárstva, zvyšných 5 percent poskytlo mesto.

Súvisiace články

Aktuálne správy